Docenten / Trainer

Femke 

(34), afgestudeerd als dans- en aerobicscoördinator aan het CIOS, Bachelor in Business Administration (BBa), Real Estate, makelaar en eigenaresse van Dansschool FemFit.

“Na mijn middelbare school ben ik gestart met de opleiding CIOS Sport en Bewegen in Sittard. Na het eerste leerjaar in aanraking te zijn gekomen met het vak Muziek en Bewegen ben ik me hierin verder gaan specialiseren. In het derde leerjaar koos ik dan ook voor het hoofdvak danscoördinator en ben ik in deze specialisatie in 2006 afgestudeerd.

Ik heb altijd grote interesse gehad om mijn eigen sportschool op te richten,
in februari 2008 startte ik dan ook Dansschool FemFit! Door het volgen van diverse opleidingen, bijscholing, stages en werk heb ik een complete rugzak vol met ervaringen en kennis die ik graag inzet voor de kwaliteit van de lessen van de dansschool.

Door mijn ervaring als aerobics- en dansdocent weet ik welke bewegingen op welke manier uitgevoerd dienen te worden. Ik weet dan ook welke instructies belangrijk zijn en kan goede en passende adviezen geven. Ik vind het belangrijk dat mensen zich prettig voelen in mijn lessen en trainingen. Ik hecht heel veel waarde aan het bereiken van een groepsgevoel. Dat is ook de insteek van de Dansschool. Het gaat er niet om hoe goed je bent, het gaat erom hoeveel plezier je kunt beleven in bewegen op muziek. Gezelligheid en plezier vormen in combinatie met discipline dan ook belangrijke onderdelen! Bewegen op muziek is mijn passie, iets waarin ik mijn creativiteit kwijt kan. Graag wil ik met mijn enthousiasme zowel kinderen, jongeren als volwassenen kennis laten maken met bewegen op muziek! Want wat is er nu leuker om minimaal een uur per week te genieten van sporten op een actieve, gezellige en leuke manier!?”

Celine 

celine

(34), Bachelor Leraar Basisonderwijs, actief binnen Danschool FemFit, naast deze samenwerking werkzaam als leerkracht in middelbare onderwijs.

“Dansen is altijd mijn lust en leven geweest, net als lesgeven. Een combinatie van beide zorgt ervoor dat ik vanaf mijn 14e jaar met veel plezier danslessen geef!  Op dit moment geef ik bij Dansschool FemFit wekelijks op maandagavond les aan een gezellige groep meiden!

Ik vind het vooral belangrijk dat mensen met veel plezier naar mijn lessen komen. Gezelligheid en natuurlijk lekker dansen staan voor mij daarom bovenaan! Ik zorg zelf voor de choreografie en haal mijn inspiratie vooral uit de videoclips van hedendaagse artiesten. Ik vind het heerlijk om zelf op zoek te gaan naar nieuwe passen en bewegingen, die op een dusdanige manier aan elkaar geplakt kunnen worden zodat een dans ontstaat waarmee je in de les de alledaagse dingen even kunt vergeten.

Vandaar dat ik erg blij ben dat ik me sinds september 2011 bij Femke heb aangesloten om een uur in de week Clipdance te geven. Wellicht tot ziens op de maandagavond!”

Dasha 

dasha

(28), MBO Dans afgerond 2016, actief binnen Danschool FemFit, naast deze samenwerking actief als fitness- en groepsles instructrice bij een fitnesscentrum.

“Hallo, mijn naam is Dasha, en kom oorspronkelijk uit Wit-Rusland. Sinds mijn 13de heb ik veel plezier gekregen in het dansen. Ik heb ervaring met clipdance, hip-hop/streetdance en breakdance. en diverse varianten van aerobics. Ik heb de mbo-dansopleiding aan het CIOS in Sittard afgerond en ik volg jaarlijks diverse cursussen op het gebied van dans- en aerobics om zodoende actief en alert te blijven binnen deze branche.
Tijdens mijn opleiding heb ik inmiddels ook kennis gemaakt  met andere dansstijlen zoals modern en klassiek.
Ik ben de dansdocente van de streetdance/hiphopgroep 11+ en hiernaast ben ik binnen Dansschool FemFit samen met Femke en Nigel de Bootcampinstructeur en verwelkom ik wekelijks enthousiaste bootcampers voor een ruim uur intensieve, maar leuke training! Tot ziens in één van mijn lessen!

Luna 


(18), Student / Docent in opleiding bij Dansschool FemFit

Luna Geilen is als klein meisje begonnen met streetdance en jazz/modern bij Dansschool FemFit. Na elders ervaring op te hebben gedaan heten we Luna Geilen per september 2018 van harte welkom terug bij Dansschool FemFit. Zij zal de lessen Dance Hall voor haar rekening gaan nemen.

Rik

(23), Werkzaam bij Dansschool FemFit, Fulltime danser en dansdocent

Maandag 3 september 2018 ben ik van start gegaan met breakdancelessen bij Dansschool FemFit. Van jongs af aan heb ik een grote interesse in dans en beweging.  Toen ik 12 was, kwam ik voor het eerst in aanraking met breakdance, waarin ik mijzelf volledig kon uiten. Een dansvorm waarbij karakter en persoonlijkheid net zo belangrijk zijn als de atletische bewegingen die erbij komen kijken. Een unieke cultuur waar iedereen zijn eigen talenten kan ontwikkelen.
De afgelopen jaren heb ik veel gereisd, om samen met mijn danscrew wereldtitels te veroveren. en met deze ervaring op zak ben ik sinds kort  Full-Time danser en docent. Ik geef danslessen, dansworkshops, organiseer battles en evenementen en werk daarnaast dagelijks aan mijn eigen vaardigheden. Mijn doel is om alle dansers van Dansschool FemFit te ondersteunen in het ontwikkelen van hun eigen karakter en persoonlijkheid. Twee belangrijke eigenschappen binnen onze samenleving. De leerlingen zullen wekelijks worden uitgedaagd, maar zullen ook op een gezellige manier hun energie kunnen kwijtraken. Hopelijk kunnen we snel kennis maken tijdens een proefles!

Nigel 

(28), Bootcamp instructor, werkzaam als coördinator bij VDL Nedcar.

Van jongs af aan heb ik altijd veel affiniteit gehad met sport (voetbal en op wedstrijd niveau Thai Boksen). Voor mij was het dan ook een logische keuze om als opleiding het CIOS te kiezen. Ik heb deze dan ook met veel plezier afgerond binnen de richting Fitness en heb ik mijn diploma’s fitness instructor A en NASM personal trainer mogen ontvangen.

Ik ben hierna werkzaam geworden bij VDL Nedcar, maar het lesgeven binnen de sport is bij mij altijd blijven kriebelen. Buiten mijn werk om geef ik dan ook met veel plezier sportlessen waaronder Bootcamp bij FemFit! Ik hoop jullie dan ook snel te zien in een van de Bootcamp lessen!

Tim 

(24), CIOSDANS-Student, Werkzaam als docent bij diverse dansscholen, Actief binnen Dansschool FemFit als Jazz/Modern en Streetdance/HipHop docent.

Hoi, mijn naam is Tim.

Ik ben 24 jaar oud en woon in Geleen. Dit schooljaar (2020-2021) begin ik aan mijn derde jaar aan de dansopleiding te cios tot dansdocent. Mijn passie is natuurlijk dans en sta altijd open om nieuwe dingen te leren!

Naast dans vind ik het ook leuk om te koken, met vrienden uit gaan en ik vind natuurlijke skincare producten heel interessant. Dit jaar (per september 2020) ga ik modern en streetdance geven bij FemFit, hier heb ik onwijs veel zin in.

Wie weet zie ik jou wel in een van mijn lessen!

Senna 

(17), Student MBO DANS

Senna van der Weij is binnengekomen als stagiaire bij Dansschool FemFit. In 2019 liep zij stage bij de groepen streetdance/hiphop 5-6-7 en jazz/modern 5-6-7. Per september 2020 neemt Senna de lessen streetdance / HipHop 11 – 15 jaar voor haar rekening.