Dansdocenten

Femke Jetten

femke

(31), afgestudeerd als dans- en aerobicscoördinator aan het CIOS, Bachelor in Business Administration (BBa), Real Estate makelaar en eigenaresse van Dansschool FemFit.

“Na mijn middelbare school ben ik gestart met de opleiding CIOS Sport en Bewegen in Sittard. Na het eerste leerjaar in aanraking te zijn gekomen met het vak Muziek en Bewegen ben ik me hierin verder gaan specialiseren. In het derde leerjaar koos ik dan ook voor het hoofdvak danscoördinator en ben ik in deze specialisatie in 2006 afgestudeerd.

Ik heb altijd grote interesse gehad om mijn eigen sportschool op te richten,
in februari 2008 startte ik dan ook Dansschool FemFit! Door het volgen van diverse opleidingen, bijscholing, stages en werk heb ik een complete rugzak vol met ervaringen en kennis die ik graag inzet voor de kwaliteit van de lessen van de dansschool.

Door mijn ervaring als aerobics- en dansdocent weet ik welke bewegingen op welke manier uitgevoerd dienen te worden. Ik weet dan ook welke instructies belangrijk zijn en kan goede en passende adviezen geven. Ik vind het belangrijk dat mensen zich prettig voelen in mijn lessen en trainingen. Ik hecht heel veel waarde aan het bereiken van een groepsgevoel. Dat is ook de insteek van de Dansschool. Het gaat er niet om hoe goed je bent, het gaat erom hoeveel plezier je kunt beleven in bewegen op muziek. Gezelligheid en plezier vormen in combinatie met discipline dan ook belangrijke onderdelen! Bewegen op muziek is mijn passie, iets waarin ik mijn creativiteit kwijt kan. Graag wil ik met mijn enthousiasme zowel kinderen, jongeren als volwassenen kennis laten maken met bewegen op muziek! Want wat is er nu leuker om minimaal een uur per week te genieten van sporten op een actieve, gezellige en leuke manier!?”

Bewegen is voor iedereen belangrijk, zowel jong als oud, zorg dat je ervan geniet!!

Celine Beaumont

celine

(31), Bachelor Leraar Basisonderwijs, actief binnen Danschool FemFit, naast deze samenwerking werkzaam als leerkracht in middelbare onderwijs.

“Dansen is altijd mijn lust en leven geweest, net als lesgeven. Een combinatie van beide zorgt ervoor dat ik vanaf mijn 14e jaar met veel plezier danslessen geef!  Op dit moment geef ik bij Dansschool FemFit wekelijks op maandagavond les aan een gezellige groep meiden tussen de 17 en 23 jaar.

Ik vind het vooral belangrijk dat mensen met veel plezier naar mijn lessen komen. Gezelligheid en natuurlijk lekker dansen staan voor mij daarom bovenaan! Ik zorg zelf voor de choreografie en haal mijn inspiratie vooral uit de videoclips van hedendaagse artiesten. Ik vind het heerlijk om zelf op zoek te gaan naar nieuwe passen en bewegingen, die op een dusdanige manier aan elkaar geplakt kunnen worden zodat een dans ontstaat waarmee je in de les de alledaagse dingen even kunt vergeten.

Vandaar dat ik erg blij ben dat ik me sinds september 2011 bij Femke heb aangesloten om een uur in de week Clipdance te geven. Wellicht tot ziens op de maandagavond!”

Jeroen Janssen

schermafbeelding-2016-10-03-om-21-33-44

(22), Breakdance en Fitness instructeur, actief binnen Danschool FemFit, naast deze samenwerking werkzaam als zelfstandig ondernemer bij Inflex.

“Mijn naam is Jeroen, zelf heb ik al ongeveer 8 jaar breakdance-ervaring. Ik vind breakdance het mooiste wat er is ik beoefen het dan ook bijna dagelijks. Ik kan er heel goed mijn creativiteit in kwijt, ik wil dan ook graag andere motiveren om zich te leren uiten in deze dansstijl.

Naast het geven van breakdance lessen bij Dansschool FemFit heb ik mijn eigen bedrijf, genaamd: Inflex. Hierbij besteed ik onder andere aandacht aan Motivational speaker, Life Coaching, Fitness en Modeling. Een compleet pakket waarin ik mensen motiveer om het best uit hunzelf te halen. Ook dit pas ik toe in de breakdance lessen.

Zo zorg ik ervoor dat de leerlingen de pasjes en ‘moves’ goed kennen, maar ook dat ze goed na leren denken over break en dat ze zich leren uiten op hun manier.”

Dasha Vershinina

dasha

(23), MBO Dans-opleiding, actief binnen Danschool FemFit, naast deze samenwerking werkzaam als fitness en groepsles instructrice werkzaam bij een fitnesscentrum.

“Hallo, mijn naam is Dasha, en kom oorspronkelijk uit Wit-Rusland. Sinds mijn 13de heb ik veel plezier gekregen in het dansen. Ik heb ervaring met clipdance, hip-hop/streetdance en breakdance. Ondertussen doe ik de mbo-dansopleiding aan het CIOS in Sittard en word ik opgeleid tot een Jazz-docent.

Tijdens mijn opleiding heb ik inmiddels ook kennis gemaakt  met andere dansstijlen zoals modern en klassiek. Ook heb ik doormiddel van workshops op school kennisgemaakt met dansstijlen zoals bollywood, afro, zumba etc.

In mijn 2e jaar ben ik gestart met een stage bij Dansschool FemFit, het is me zeer goed bevallen en heb ondertussen ook kennis mogen maken met aerobics- en steplessen. Ik ben de dansdocente van de lessen jazz 6+. Hiernaast ben ik binnen Dansschool FemFit Bootcampinstructeur op locatie Einighausen en verwelkom ik wekelijks enthousiaste bootcampers op maandag en zaterdag voor een ruim uur intensieve, maar leuke training! Ik hoop me binnen deze dansschool nog verder te ontwikkelen in het lesgeven.”

Luna Geilen

(15), Middelbare school studente / Stagiaire bij Dansschool FemFit

Luna Geilen is als klein meisje begonnen met streetdance bij Dansschool FemFit. Na elders ervaring op te hebben gedaan heten we Luna Geilen per september 2018 van harte welkom terug bij Dansschool FemFit. Zij zal de lessen Dance Hall voor haar rekening gaan nemen.