Docenten / Trainer

Femke 

 

(35), afgestudeerd als dans- en aerobicscoördinator aan het CIOS, Bachelor in Business Administration (BBa), Real Estate, makelaar en eigenaresse van Dansschool FemFit.

“Na mijn middelbare school ben ik gestart met de opleiding CIOS Sport en Bewegen in Sittard. Na het eerste leerjaar in aanraking te zijn gekomen met het vak Muziek en Bewegen ben ik me hierin verder gaan specialiseren. In het derde leerjaar koos ik dan ook voor het hoofdvak danscoördinator en ben ik in deze specialisatie in 2006 afgestudeerd.

Ik heb altijd grote interesse gehad om mijn eigen sportschool op te richten,
in februari 2008 startte ik dan ook Dansschool FemFit! Door het volgen van diverse opleidingen, bijscholing, stages en werk heb ik een complete rugzak vol met ervaringen en kennis die ik graag inzet voor de kwaliteit van de lessen van de dansschool.

Door mijn ervaring als aerobics- en dansdocent weet ik welke bewegingen op welke manier uitgevoerd dienen te worden. Ik weet dan ook welke instructies belangrijk zijn en kan goede en passende adviezen geven. Ik vind het belangrijk dat mensen zich prettig voelen in mijn lessen en trainingen. Ik hecht heel veel waarde aan het bereiken van een groepsgevoel. Dat is ook de insteek van de Dansschool. Het gaat er niet om hoe goed je bent, het gaat erom hoeveel plezier je kunt beleven in bewegen op muziek. Gezelligheid en plezier vormen in combinatie met discipline dan ook belangrijke onderdelen! Bewegen op muziek is mijn passie, iets waarin ik mijn creativiteit kwijt kan. Graag wil ik met mijn enthousiasme zowel kinderen, jongeren als volwassenen kennis laten maken met bewegen op muziek! Want wat is er nu leuker om minimaal een uur per week te genieten van sporten op een actieve, gezellige en leuke manier!?”

 

Luna 


(19), Werkzaam bij Dansschool FemFit, student aan Sint Lucas college

Luna Geilen is als klein meisje begonnen met streetdance en jazz/modern bij Dansschool FemFit. Na elders ervaring op te hebben gedaan heten we Luna Geilen per september 2018 van harte welkom terug bij Dansschool FemFit. Zij zal de lessen Dance Hall voor haar rekening gaan nemen. Dansen is altijd al haar passie geweest en ze vindt het geweldig om haar passie te delen met alle leden!


Rik

(24), Student gezondheidswetenschappen, Werkzaam bij Dansschool FemFit, parttime danser en dansdocent

Maandag 3 september 2018 ben ik van start gegaan met breakdancelessen bij Dansschool FemFit. Van jongs af aan heb ik een grote interesse in dans en beweging.  Toen ik 12 was, kwam ik voor het eerst in aanraking met breakdance, waarin ik mijzelf volledig kon uiten. Een dansvorm waarbij karakter en persoonlijkheid net zo belangrijk zijn als de atletische bewegingen die erbij komen kijken. Een unieke cultuur waar iedereen zijn eigen talenten kan ontwikkelen.
De afgelopen jaren heb ik veel gereisd, om samen met mijn danscrew wereldtitels te veroveren. en met deze ervaring op zak ben ik breakdance docent. Ik geef danslessen, dansworkshops, organiseer battles en evenementen en werk daarnaast dagelijks aan mijn eigen vaardigheden. Mijn doel is om alle dansers van Dansschool FemFit te ondersteunen in het ontwikkelen van hun eigen karakter en persoonlijkheid. Twee belangrijke eigenschappen binnen onze samenleving. De leerlingen zullen wekelijks worden uitgedaagd, maar zullen ook op een gezellige manier hun energie kunnen kwijtraken. Hopelijk kunnen we snel kennis maken tijdens een proefles!

Nigel 

(29), Afgestudeerd aan het CIOS te Sittard als fitnessinstructeur, fulltime werkzaam als coördinator. Bootcamp instructeur bij FemFit

Van jongs af aan heb ik altijd veel affiniteit gehad met sport (voetbal en op wedstrijd niveau Thai Boksen). Voor mij was het dan ook een logische keuze om als opleiding het CIOS te kiezen. Ik heb deze dan ook met veel plezier afgerond binnen de richting Fitness en heb ik mijn diploma’s fitness instructor A en NASM personal trainer mogen ontvangen.

Ik heb een fulltime job, maar het lesgeven binnen de sport is bij mij altijd blijven kriebelen. Buiten mijn werk om geef ik dan ook met veel plezier sportlessen waaronder Bootcamp bij FemFit! Ik hoop jullie dan ook snel te zien in een van de Bootcamp lessen!

 

Senna 

WhatsApp Image 2021-07-27 at 09.12.04 (2)

(18), Student MBO DANS

Senna van der Weij is binnengekomen als stagiaire bij Dansschool FemFit. In 2019 liep zij stage bij de groepen streetdance/hiphop 5-6-7 en jazz/modern 5-6-7. Per september 2020 neemt Senna de lessen jazz/modern 11+ en Urban Mix 11+  voor haar rekening. 

Senna heeft een enorme danservaring op zak en zijn er al de nodige bekers, prijzen en titels waaronder Europees Kampioen mee naar huis genomen! 

 

Suzanne

WhatsApp Image 2022-02-21 at 13.25.16

(21), Student MBO DANS

Suzanne was net als Senna stagiaire bij Dansschool FemFit. Per januari 2022  neemt Suzanne de lessen Urban Mix 16+ voor haar rekening. 

“Ik heb sinds jongs af aan altijd wel hier en daar danslessen gevolgd, maar ben sinds mijn 16e weer echt intensief bezig met dans. Toen startte ik ook aan de opleiding CIOS Dans. Dans trok mij omdat ik zag hoeveel zelfverzekerdheid een danser uit straalt, jong en oud. Je weet wat je lichaam kan en voelt je er comfortabel in. Met verloop van tijd kon ik er ook steeds meer gevoel in kwijt en voelt het prettig dat er geen grenzen zijn, ook in de muziek niet. Dit wil ik graag met anderen delen”.

Linda

CC1C745D-4952-4FF0-B26F-43DBAA83B165(36), Afgestudeerd als verzorgende IG en afgestudeerd als verpleegkundige, werkzaam binnen FemFit als Bootcamp 4 kids en 4 teens instructeur. 

Als sinds de start van FemFit is Linda nauw betrokken bij de hele dansschool. Van het mede organiseren van de dansuitvoering, meedenken over nieuwe overwegingen / uitbreidingen, tot het helpen bij de kerstshow en andere evenementen en het zelf deelnemen aan de aerobicslessen en bootcamptrainingen. Linda is onderdeel van FemFit geworden en sinds 2020 mede bootcamptrainster van de Bootcamp 4 kids en 4 teens trainingen. Door haar achtergrond als verzorgende / verpleegkundige kijkt zij met een andere blik naar bewegingen en weet ze een essentiële aanvulling te zijn voor de trainingen.