Danslessen

breakdance-e1404735319920

Breakdance Boys Only is een van de stoerste dansstijlen! Trucjes, op je hoofd staan en acrobatische oefeningen uitvoeren, dit alles tezamen op het ritme van de muziek. Deze dansstijl is specifiek voor jongens! Bij Dansschool FemFit kun je al vanaf 6 jarige leeftijd (groep 3 basisonderwijs) deelnemen aan de Breakdance lessen.

jazzdance

Bij Jazz/Modern wordt er gedanst op diverse liedjes van ‘toen en nu’. Elke week wordt er gewerkt aan een klein stukje van een complete dans zich op het einde van het jaar zal uiten in een mooie dans. Elke groep leert een langzame moderne dans en een iets wat snellere dans. De langzamere dansen zijn voornamelijk gericht op de moderne jazztechnieken.

  • Groep 1: Vanaf 6 jaar (groep 3 basisonderwijs) tot 11 jaar (groep 7 basisonderwijs);
  • Groep 2: Vanaf 11 jaar (groep 8 basisonderwijs) tot 16 jaar;
  • Groep 3: Vanaf 16 jaar.

streetdance

Streetdance is een mix van jazz, en funk, die op moderne muziek gedanst wordt. Het is een actieve manier van dansen die door zowel jongeren als volwassenen bijzonder gewaardeerd wordt. Met Streetdance start je binnen Dansschool FemFit al vanaf zeer jonge leeftijd, namelijk vanaf 6 jaar (groep 3 basisonderwijs).

hiphop

HipHop is net weer een andere stijl in vergelijking met Streetdance. Bij HipHop leer je namelijk om heel snel en strak te bewegen. Door de diverse ruwe bewegingsvormen, zoals ‘popping’ en ‘locking’ in combinatie met hier en daar kleine elementen van breakdance, maakt dit het voor jongeren een stoere manier van dansen. Bij Dansschool FemFit kun je al vanaf groep 3 (leeftijd 6 jaar) starten met HipHop.

clipdance

Bij Clipdance wordt er (zoals de naam al zegt) gedanst op de manier zoals je in de
muziekvideo´s ziet. Over het algemeen zijn dit wat vlottere, up tempo liedjes, maar het kan ook zijn dat er zo nu en dan een langzame dans wordt aangeleerd. Bij Dansschool FemFit kun je vanaf 18 jarige leeftijd deelnemen aan deze leuke en intensieve lessen.

jazz-modern

Bij Jazzdance leer je verschillende mooie choreografieën die van het ‘teder’ tot ‘rough’ variëren. `Jazzdance` is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn `Jazzy’, dus veel losser. Er wordt gewerkt met vaste jazzmoves met invloeden uit ballet, maar het is ook een beetje showdans, streetdance en eigen inbreng. Vanaf 14 jaar ben je van harte welkom om deel te nemen aan Jazzdance.