Danslessen


Dance Kids is een les voor kinderen van 6 en 7 jaar (groep 3 & 4 van de Basisschool) ! Bij deze lessen worden de basisbewegingen van dans geleerd en worden de stijlen streetdance, hiphop, jazzdance en moderne dans gecombineerd. Op deze manier kunnen ze vanaf groep 5 (8 jaar) de gerichte keuze maken om te kiezen voor streetdance/hiphop of jazz/modern.
(kosten: € 16- per maand)

breakdance-e1404735319920

Breakdance is een van de stoerste dansstijlen! Trucjes, op je hoofd staan en acrobatische oefeningen uitvoeren, dit alles tezamen op het ritme van de muziek. Deze dansstijl is specifiek voor jongens! Bij Dansschool FemFit kun je al vanaf 6 jarige leeftijd (groep 3 basisonderwijs) deelnemen aan de Breakdance lessen.
Daar waar we bij FemFit in de danslessen normaliter de dansers indelen op leeftijd is dit bij breakdance niet van toepassing. Aangezien breakdance ook te maken heeft met kracht is dit niet altijd gelijk aan de leeftijd. We verdelen de groep daarom in op niveau A en niveau B.  In de Breakdance groep niveau A leren kinderen de basics van breakdance en ligt de nadruk ligt op motoriek en coördinatie. Heb jij de basis uit het A-niveau onder de knie en kun je een hogere moeilijkheidsgraad aan, dan zal docent Rik je adviseren om deel te gaan nemen aan niveau B. Deze groepen hebben wel op hetzelfde moment les, echter wordt er tijdens de les individueel gekeken naar de mogelijkheden van de danser. 
(kosten: € 17,50 per maand)

jazzdance

Bij Jazz/Modern wordt er gedanst op diverse liedjes van ‘toen en nu’. Elke week wordt er gewerkt aan een klein stukje van een complete dans zich op het einde van het jaar zal uiten in een mooie dans. Elke groep leert een langzame moderne dans en een iets wat snellere dans. De langzamere dansen zijn voornamelijk gericht op de moderne jazztechnieken. Deze lessen kun je volgen vanaf groep 5, leeftijd 8 jaar.
(kosten: € 16- per maand)

streetdance

Urban Mix is een mix van jazz, house, urban, streetdance, hiphop en funk, die op moderne muziek gedanst wordt. Het is een actieve manier van dansen die door zowel jongeren als volwassenen bijzonder gewaardeerd wordt. Met Urban Mix start je binnen Dansschool FemFit al vanaf zeer jonge leeftijd, namelijk vanaf 8 jaar (groep 5 basisonderwijs).
(kosten: € 16- per maand)


Dance HalI is sexy, stoer, sensueel en vooral ritmisch! Shake je lichaam los tijdens deze les op Dancehall beats waar je direct vrolijk van wordt. De choreografieën van de Dancehall les zijn uitdaging en gevarieerd. Met veel gebruik van originele moves van de pioniers in de Dancehall zijn de choreo’s de ene keer rauw en stoer en de andere keer sexy en zacht. Deze lessen kun je volgen vanaf groep 8, 11 jaar.
(kosten: € 16- per maand)